Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!


Od początku naszej działalności sygnujemy nasze wyroby hasłem „Wiesz co jesz”, a to zobowiązuje! Pragniemy, aby pieczywo, które pojawia się na Państwa stołach było zawsze najwyższej jakości. Wciąż pozostajemy wierni tej samej filozofii – wypiekania chleba jedynie z naturalnych surowców, co jest możliwe dzięki wykorzystaniu oryginalnej receptury i zachowaniu ostrego reżimu technologicznego. W zdecydowanej większości piekarń umiejętność takiej produkcji została zapomniana lub zaniechana, bowiem jest czasochłonna i pracochłonna. Dość powiedzieć, że naturalny proces fermentacji powinien trwać 3 dni, po czym przy zachowaniu odpowiednich warunków, otrzymuje się dopiero właściwy komponent do produkcji ciast chlebowych. Wytworzony w ten sposób chleb zachowuje wszystkie swoje walory, w tym także świeżość przez cały tydzień, a przechowywany w lnianym płótnie, nawet miesiąc. Nie sposób w tym miejscu nie wspomnieć, iż pieczywo produkowane przez nas na naturalnym zakwasie zawierającym żywe kultury bakterii mlekowych posiada walory zdrowotne, co potwierdza stosowny certyfikat wydany przez specjalistkę biotechnologii prof. dr hab. Magdalenę Włodarczyk – Kierczyńską z Politechniki Łódzkiej. Badania wykazały że „Pieczywo na zakwasie jest cennym źródłem witamin, zwłaszcza niacyny i ryboflawiny, tworzeniu których sprzyja fermentacja zakwasowa, a stanowiących siłę napędową wielu podstawowych procesów życiowych. W trakcie fermentacji kwas wykorzystany do produkcji pieczywa wzbogaca się także w aminokwasy egzogenne (lizynę, tryptofan, metioninę), podstawowe elementy budulcowe białek, których organizm ludzki nie jest w stanie wytworzyć i musi ich dostarczać odpowiednio skompensowana dieta” a to zobowiązuje! Pragniemy, aby pieczywo, które pojawia się na Państwa stołach było zawsze najwyższej jakości. Wciąż pozostajemy wierni tej samej filozofii – wypiekania chleba jedynie z naturalnych surowców, co jest możliwe dzięki wykorzystaniu oryginalnej receptury i zachowaniu ostrego reżimu technologicznego.


W trosce o zdrowie naszych Klientów dbamy o to, aby wszystkie surowce wykorzystane do produkcji naszych wyrobów oraz opakowania były najlepszej jakości i pochodziły od sprawdzonych polskich dostawców. Nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków! Systematycznie czuwamy, by wszystkie operacje produkcyjne, takie jak odbiór jakościowy surowców, materiałów, procesy technologiczne, pakowanie, etykietowanie, magazynowanie i dystrybucja odbywały się zgodnie z zewnętrznymi procedurami i instrukcjami. W celu zwiększenia zaufania i poczucia bezpieczeństwa Konsumentów naszych wyrobów wiele lat temu wdrożony został system HACCP.


Wszystkie oferowane przez nas wyroby są efektem pracy wyłącznie naszych piekarzy i cukierników. To Oni, swoją wiedzą, umiejętnościom i sercem do pracy starają się sprostać Państwa wymaganiom.

an image

Naszym chlebem powszednim jest jakość! To nie puste słowa, ale codzienne motto właścicieli firmy oraz całej naszej załogi: piekarzy, cukierników, pracowników biurowych, dostawców, kierowców i sprzedawców.